WordPress hosting, wel of geen goed idee?

WordPress hosting, je hoort het steeds vaker. Wat is er zo bijzonder of speciaal aan WordPress hosting? Is het niet gewoon hetzelfde als Shared hosting maar dan met standaard WordPress erop geïnstalleerd bij oplevering? Is het een goed idee om speciale WordPress hosting af te nemen?

Op deze vragen willen wij je zo goed mogelijk antwoord proberen te geven.

Wat is er zo bijzonder of speciaal aan WordPress hosting?

Dit verschilt enorm per provider. Bij sommige hosting providers is het gewoon een shared webhosting pakket en bieden ze de mogelijkheid om WordPress standaard vooraf te installeren. Dan is er dus helemaal niks bijzonders aan je WordPress hosting pakket. Let hier dus goed op en kijk wat een hosting provider “extra” doet voor je WordPress hosting.

Er zijn namelijk wel hosting provider die dit speciaal aanbieden en ook daadwerkelijk een ander soort hosting aanbieden dan de gemiddelde shared hosting oplossing. Deze servers zijn speciaal ingericht om een WordPress website zo flexibel mogelijk te laten draaien. Er zijn verschillende caching mogelijkheden zoals Varnish Caching om de laadtijd van je website te verhogen en nog tal van andere extra’s. Dit maakt je WordPress hosting dus wel bijzonder en speciaal. Vaak kun je dit al snel terugzien in de prijs, echte speciale WordPress Hosting is vele malen duurder dan een shared webhosting pakket met WordPress vooraf geïnstalleerd.

Is het een goed idee om speciale WordPress hosting af te nemen?

Dit is erg afhankelijk van de grootte van je WordPress website en of het belangrijk is om een mega snelle website te hebben voor je bezoekers en zoekmachines. Als je een grootte website hebt en je positie in de zoekresultaten is belangrijk dan is het raadzaam om een speciale WordPress hosting af te nemen. Deze partijen kunnen je vaak ook ondersteunen om je WordPress website zo op te zetten dat hij optimaal functioneert op hun server.

Heb je slechts een kleine website die voornamelijk fungeert als online visitekaartje dan is het misschien een beetje zonde van het geld om speciaal WordPress hosting af te nemen en dan kun je prima uit de voeten met een standaard shared hosting pakket waar je uiteraard wel de mogelijkheid moet hebben om WordPress op te draaien.

Reacties zijn gesloten.