In een paar klikken geregeld

Zoals je hebt kunnen zien, gaat deze blog over van alles en nog wat. Vandaag wilde ik weer eens een informatief blogje schrijven over iets wat ik ineens tegen ben gekomen in mijn dagelijks leven. Nu iets het ook weer niet iets heel groot maar gewoon iets wat mij opviel.

Vraag me niet waarom maar ik ben enorm geïnteresseerd in hoe bedrijven (grote en kleine) omgaan met hun afval. Ik heb gemerkt dat veel ondernemers het liefst hun afval in een grijze container gooien. Dat is eigenlijk niet meer van deze tijd maar ik zie het wel gebeuren.

Mede daarom denk ik dat ik extra veel respect heb voor de ondernemers die wel hun afval scheiden.
Eerder vroeg ik me wel eens af hoe ze dat dan voor elkaar kregen en hoe ze dat doen. Als voorbeeld neem ik even een iets minder doorsnee bedrijf als een ambachtelijke glasblazer. Die heeft geen doorsnee afval zou je zeggen. Zelf neem ik aan dat hij met veel restglas blijft zitten waar hij niets meer mee kan. Waarschijnlijk rijdt hij een keer in de zo veel tijd naar de stort (kan ook zijn dat ik er helemaal naast zit voor wat betreft het afval).

Oplossing.

Eigenlijk is de oplossing heel simpel. Je kunt dit soort dingen heel gemakkelijk online regelen. Met een paar klikken op de knop staat er binnen een paar dagen een glasbak voor je deur. Je kunt dus gewoon heel simpel een glasbak huren.
Eigenlijk is het grappig dat ik dit nog niet wist omdat ik wel van dit systeem vanwege de grijze bakken. Er is eigenlijk voor alle soorten afval een oplossing. Je moet alleen eerst bedenken welk afval je wilt gaan afvoeren. Je kunt onder andere kiezen tussen: Bouw- en sloopafval, schoon puin, hout, grond, tuin- en plantsoenafval, dakafval en huisraad/grofvuil.

En hoe verder?

Dat is ook heel simpel. Je kunt namelijk ook kiezen voor een abonnement. Als jij kunt inschatten dat de stroom aan (in dit geval) glas blijft bestaan, is dat waarschijnlijk de beste optie. Je kunt zoiets al regelen voor minder dan twaalf euro per maand.

Ook wordt alles weer netjes opgehaald al de bak vol zit. Je hebt er dus geen omkijken meer naar en kunt je volledig richten op dat waar je echt voor aan het werk bent. Voor dat geld kun je het eigenlijk niet laten. Het zal je in ieder geval een heleboel ritjes (en dus benzine) naar de stort schelen.

Reacties zijn gesloten.