Beveiliging van jouw bedrijf helemaal op orde?

Is jouw bedrijf volledig beveiligd? Of zijn er wat dingen die nog wel wat beter kunnen? Het is belangrijk dat je als bedrijf tegenwoordig kan aantonen dat je veilig met gegevens om kan gaan en dat ook daadwerkelijk doet. Je kan ten eerste zelf ervoor zorgen dat je regelmatig je beveiliging test. Dit kan je zelf doen of laten doen door een bedrijf. Daarnaast kan je ook een goed beveiligssysteem en plan maken/aanschaffen. Afhankelijk met wat voor gegevens je werkt is het soms slim om regelmatig getest te worden.

Laat zien dat je goed beveiligd ben

Je kan door middel van een ISO-certificaat laten zien dat jouw bedrijf goed beveiligd is. Om aan een ISO norm te voldoen vinden bedrijven vaak dat er teveel gedaan moet worden om aan de norm te houden. Stel je hebt een bedrijf in de zorg die persoonsgegevens in beheer heeft. Het bedrijf is opzoek naar klanten dan is het goed om aan te kunnen tonen hoe je met bepaalde gegevens omgaat zodat je de klant sneller binnen kan halen. Een ISO certificaat omtrent beveiliging is de ISO 27001 certificering. Hiermee laat je zien dat je als bedrijf alles op orde hebt.

Hoe voldoe je aan de veiligheidsnorm?

Om te voldoen aan de ISO 27001 zijn er veel punten waaraan je moet voldoen. Je kan dit laten doen door bijvoorbeeld een gespecialiseerd bedrijf. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van hackers die in jouw systeem proberen te komen (zonder daar schade aan te richten). Vervolgens worden alle punten op een rijtje gezet en krijg je inzichtelijk aan welke eisen je nog niet voldoet. Vervolgens kan je hier zelf mee aan de slag of dit laten doen door het bedrijf zelf. Daarnaast is het slim om dit bij meerdere bedrijven uit te voeren, maar ook om dit vaker te laten doen.

Blijf monitoren en testen

Het is belangrijk dat je als bedrijf de beveiliging blijft testen. Door updates of nieuwe systemen kan de beveiliging zomaar minder goed worden. Daarom is het belangrijk om bij grote updates meerdere bedrijven jouw bedrijf te laten testen. Dit kan je door bijvoorbeeld de hackers maar ook door audits te laten draaien. Ons advies is om dit constant te blijven doen, dit hoeft niet perse heel groot te zien maar regelmaat is hierin wel belangrijk. Daarom is het slim om te kijken wat nodig is voor jouw bedrijf o.b.v. grootte en soort gegevens.

Reacties zijn gesloten.