De lekkerste koffie van Douwe Egberts koffiebonen

Begin de dag goed

Is jouw ochtendritueel ook heilig? Moet jij ook de dag beginnen met een lekkere kop koffie? Nou ik wel! Het eerste wat ik doe als ik wakker wordt, is mijn koffieapparaat laten warm worden. Zodat ik met de maler mijn verse Douwe Egberts koffiebonen kan malen en een lekker kopje koffie kan maken. Zonder dit ritueel is mijn dag gewoon niet compleet. Ik heb zo’n kopje koffie echt nodig om de dag door te komen. Er zijn natuurlijk mensen die geen koffie drinken, omdat ze niet tegen cafe├»ne kunnen bijvoorbeeld. Hen raad ik aan een lekker bakje decaf te zetten, want een ochtend zonder koffie, is een ochtend niet geleefd!

Douwe Egberts koffiebonen zijn favoriet

Nu heb ik natuurlijk allerlei soorten bonen geprobeerd. Ik heb immers mijn eigen maler. Dus dan ga je wat experimenteren. Ik ben nog student dus zat wel aan een budget en uiteindelijm kwamen de Douwe Egberts koffiebonen gewoon het beste uit mijn persoonlijke smaaktest. Zeker qua prijs/kwaliteitsverhouding.

Wat ik zo goed vindt aan Douwe Egberts koffiebonen? Ik zal je een aantal punten noemen:

  1. De hoeveelheid variaties die ze hebben. Ze hebben ze aroma rood, maar ook de wat sterkere varianten.
  2. De Espresso variant is bijzonder lekker
  3. Goede prijs/kwaliteit verhouding
  4. De kruidige smaak van de koffie
  5. Het Nederlandse sentiment wat ik er bij voel

Espresso of ouderwetse filterkoffie?

Kijk, tegenwoordig zijn Espresso-apparaten super hip. Mensen malen hun eigen bonen, schuimen hun eigen melk op en zijn kritisch over hun kopje koffie. De duurste bonen worden in huis gehaald, met vaak een goed resultaat, maar wel belastend voor je portemonnee. We hebben immers alles over voor de smaak! Nu heb ik zelf ook een espresso-apparaat en ben daar zeker niet ontevreden over. Maar soms wil je gewoon een ouderwets bakkie filterkoffie. En dan haal ik het filter koffiezetapparaat er gewoon weer bij. Dan maal ik mijn Douwe Egberts koffiebonen op een wat grovere stand en zet ik een lekker bakkie filterkoffie. Daar kan ik dan zo van genieten! En zeker als ik wat oudere mensen over de vloer heb, zoals mijn oom en tante of mijn opa en oma. Bij hun hoef ik echt niet aan te komen met een Latte macchiato. Nee zij willen gewone Hollandse filterkoffie. En kijk dan komen mijn Douwe Egberts koffiebonen weer goed bij van pas. Want pas gemalen bonen, smaken altijd lekkerder! En dat zelfs mijn oma beamen.

Reacties zijn gesloten.