Cirkelzaag – welke heb ik nou eigenlijk nodig?

Een cirkelzaag is heel simpel gezegd een zaag met een stalen schijf. Vandaar ook de naam cirkelzaag. Wist je echter ook dat er ontzettend veel verschillende varianten zagen onder dezelfde noemer vallen? Niet elke cirkelzaag is hetzelfde en kan je gebruiken op dezelfde manier. Ze hebben echter wel allemaal (bijna) dezelfde naam. Hoe weet je dan nog welke zaag je nou eigenlijk nodig hebt? Daar ga ik je dus bij helpen. Voor iedereen die op het punt staat om zo’n cirkelzaag met een stalen schijf te kopen, heb ik de verschillende varianten op een rij gezet. Hierdoor weet jij na het lezen van deze blog welke zaag jij nou precies nodig hebt.

Afkortzaag – dé cirkelzaag voor zaagsneden

De eerste veel voorkomende zaag met stalen schijf is de afkortzaag. Deze zaag kan je gebruiken om sneller en moeiteloos de juiste zaagsneden te maken. Voor sommige klusprojecten moet je van alles in allerlei hoeken zagen. Dit kan een uitdagende klus zijn. Door echter een afkortzaag te gebruiken, wordt het maken van zaagsneden ineens kinderspel! Schuinzagen is bovendien niet het enige wat deze cirkelzaag zeer eenvoudig kan doen. Het is ook een fluitje van een cent om stukken hout recht af te zagen.

Handcirkelzaag – eenvoudig mee te nemen

Hoewel een afkortzaag erg praktisch is, kan het soms een onhandig apparaat zijn om mee te nemen. Als je regelmatig op diverse plekken aan het klussen bent en dingen moet zagen, dan is een handcirkelzaag wellicht een betere optie. Zo zijn er ook steeds meer professionals die deze cirkelzaag inclusief accu gebruiken tijdens de diverse projecten. Een handcirkelzaag is ideaal om houten balken en planken te zagen. Door het kleinere formaat is deze zaag dus eenvoudig mee te nemen. Moet je echter vaak wat zwaarder materiaal zagen? Dan kan het zijn dat deze zaag te weinig vermogen heeft. Een tafelcirkelzaag is dan een betere optie.

Tafelcirkelzaag – cirkelzaag voor echte klussers

Als je een ervaren klusser bent en regelmatig moet zagen op verschillende manieren, dan is zo’n tafelzaag de beste optie. Met deze zaag wordt het ontzettend makkelijk om bijvoorbeeld grote platen te zagen. Daarnaast is het ook geen probleem om schuine kanten te creëren met deze zaag. Over het algemeen kom je zo’n tafelzaag het meeste tegen in een werkplaats of in een schuur. Ben jij niet zo handig met zo’n cirkelzaag, maar heb je het wel nodig voor jouw klus? Verdiep je dan in de hulpstukken die beschikbaar zijn voor dit type cirkelzaag. Vaak krijg je bij merken complete sets, zoals bij de Makita cirkelzaag en de Bosch cirkelzaag.

Reacties zijn gesloten.